Haber

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: “Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütleriyle mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki Kapaklı Sinoplu Derneği’ni ziyaret etti. Dernek binasında coşkuyla karşılanan Ersoy, yaptığı konuşmada terörle mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ersoy, “İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarında görev almış, jandarma komutanı olduğum için sorumluluk almış bir kardeşinizim. Konuşulacak çok şey var” dedi. seçimler geliyor ama görüyorum ki seçimlere 12-13 gün kala konuşulacak en önemli şey “37 yıldır devletimizin hizmetindeyim. 1984’te Şemdinli ve Eruh’a düzenlediği baskınlarla adını duyuran PKK terör örgütü, ilk katliamını burada gerçekleştirdi. O günden beri terörle mücadele ediyoruz. Nereden geldik, nereye gittik, hepsini yaşadık.” dedi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, “Türkiye, terörle 40 yıllık mücadelesinde çok farklı süreçlerden geçti. İşin başında terörle nasıl mücadele edileceğine dair çok fazla bilgi yoktu. Yıllara geldiğimizde 2 bin vardı. Dağdaki teröristler ve terör örgütü ‘Bize fırsat verirseniz silah bırakmak istiyoruz’ dedi. Bu dünyada uygulanmış bir örnektir ve devletimiz farklı toplantılar ve heyetler oluşturarak onlara Türkiye Cumhuriyeti’nde silah bırakma ve onurlu bir şekilde yaşama fırsatı vermiştir.Onların bu çabalarının onurlu olmadığını gördüler, düşündüler. şerefsiz bir duruştu.Sonrasında tahlil süreci bitti ve devletimiz önemli bir gayret sarf etti.Bu tahlil sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi başta Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere önemli bir muhalefet yaptı.Takip süreci bozuldu ve önemli çabalar sarf edildi. Zulüm ve katliamlara tepki en sert şekliyle verildi. Ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi başladı ve o gece her birimiz aklımız daha güçlü bir şekilde kendimize geldik” dedi.

“FETÖ, PKK, YPG ve DEAŞ’ın arkasındaki tek gücün Amerika olduğunu gördük”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Aslında sorunun terör olmadığını ve bu coğrafyayı bize çok görenlerin Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu gördük” diyen Ersoy, “Aslında FETÖ, aslında PKK, aslında YPG, aslında DEAŞ. Arkasındaki tek gücün Amerika olduğunu gördük. DEAŞ bitti, YPG başladı. Baktık ki bu böyleydi. Sonra Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımıza dedi ki, “Söz konusu vatansa, gerisi her şeydir. detaylar. Bütün bu işgalcilerle mücadele edecekseniz sonuna kadar arkanızdayım” dedi. Vatanı işgal girişimine karşı kiminin yapamadığı kiminin de istemediği Cumhur İttifakı ruhu ortaya çıkmıştır.Siyasette her şey olabilir ama bugün yasalaşan Cumhur İttifakı ruhu, ‘Memleket söz konusu, gerisi teferruat’ diyen erdemli insanların ruhu. Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelede bu günlere geldik. 2016 yılı sonrasında devletimizin kararlı duruşu ile yeni bir mücadele ruhu ortaya çıkmıştır. Teröre karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.” – TEKİRDAĞ

haberbesikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu